perjantai 9. elokuuta 2013

Barbien historiaa pt2.

Oikeastaan tämä ei ole virallisesti historiaa, enemmänkin tietoisku mutta laitan tuon saman otsikon kuitenkin.

Nukkesarjat jotka kiinnostavat minua eniten:

Fashionistas: Tämänhetkinen leikkisarja, aloitettu vuonna 2009.
Fashion Fever: Fashionistas-sarjan edeltäjä, alkoi vuonna 2004 (?). Oikeastaan FF-sarjoista itseäni kiinnostaa ne nuket joilla on nivelletyt kädet mm. Satin safari.
Chic: Halvimmat perusnuket joita Mattel valmistaa, toisaalta näissä nukeissa on ne varjopuolet että nykyään niistä löytyy vain Barbieta ja toiseksi näiden hiukset on kamalan ohutta ja huonoa kuitua.
So in Style: Pelkästään afroamerikkalaisista (eri sävyisistä) nukeista koostuva sarja.

Nukkeslangia:

Fashionistas vartalo: Sekä tytöillä että pojilla on Fashionistas-sarjassa nivelletyt vartalot (tosin pojilta poistettiin polvinivelet 2012). Nivelet polvissa, ranteissa ja kyynärpäissä.
Chic/kova vartalo: Nimensä mukaisesti kauttaaltaan kova nukke, tätä löytyy sekä tytöissä että pojissa. Kovaan vartaloon siirryttiin kun pehmeistä taipuvista jaloista löydettiin syöpää aiheuttavia aineita. Chic-nukeilla on aina suorat kädet.
Beach vartalo: Kova vartalo myöskin mutta ei korkokenkäjalkoja vaan lattajalat.
Kasvomuotti: Se muotti jolla nuken kasvot on tehty.
Liimatukka: Mattel loistava keksintö (tätä ilmenee sekä Barbiella että Monster High-nukeilla). Nuken pään sisään on hiusten ompelun jälkeen pursotettu liimaa, joka hiljalleen valuu hiuksiin ja tekee niistä likaisen näköiset. Pitäisi varmaan kirjottaa Mattelille adressi että lopettaisivat tämän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti