torstai 8. elokuuta 2013

Barbien historiaa pt1.

Tällä kertaa kerron teille hieman Barbiesta ja hänen ystävistään, en lähde sen syvemmin tai laajemmin aiheesta kertomaan mutta raotan hiukan sitä, ketkä tällä hetkellä kuuluvat Barbien piireihin eli "Fashionistas"-sarjaan.

Barbie: Ensimmäinen Barbie-nukke tuli myyntiin vuonna 1959 ja siitä lähtien se on myynnissä ollut. Barbie on käynyt läpi monia kauneusleikkauksia (vaihtuvia kasvomuotteja) ja on tunnettu erilaisista nukke-sarjoista, joita on mm. My Scene, Fashion Fever ja uusimpana Fashionistas.

Ken: Ken esiteltiin maailmalle vuonna 1961 ja vaikka Ken on aina tunnettu Barbien poikaystävänä, hän on pitänyt parikin taukoa nukkemaailmasta. Barbien lailla Kenkin on kokenut monia muodonmuutoksia, joista viimeisin vuonna 2009.

Teresa: Espanjalaissyntyinen Teresa tuli ensimmäistä kertaa myyntiin vuonna 1988, "California Dream"-sarjassa. Teresa onkin Kenin ohella pitempiaikaisin Barbien ystävistä.

Steven: Steven näki päivänvalon samaisena vuonna kuin Teresa eli 1988. Steven kuuluu niihin nukkeihin, joita ei Suomesta mistään löydy. Ainoana AA (afroamerikkalaisena) miehenä hän voisi olla kiva lisä Fashionistas-sarjaan, koska tällähetkellä hän on mukana ainoastaan erilaisissa Beach-sarjoissa ja Fashionistas-sarjassa on liian vähän poikanukkeja.

Nikki: Nikki oli alunperin Skipperin (Barbien pikkusisko) ensimmäinen AA-ystävä ja julkaistiin "Teen"-sarjassa vuonna 1996. Hän on myös Barbien ex-ystävän Christien (1968-2005) pikkusisko. Hassua että Nikki on kasvanut aikuiseksi mutta Skipper on taantunut teinistä murkkuikäiseksi.

Summer: Vuonna 2004 "Cali Girl"-sarjassa esiintyi uusi naishahmo Summer, hänen on kerrottu olevan Barbien väliaika poikaystävän Blainen (2004, 2005) sisko. Summer on Nikkin lailla leikkauttanut kasvojaan useaan otteeseen lyhyen uransa aikana.
Pikkuhuomautuksena vain että olisi hienoa saada jompikumpi Blaine (Generation Girl Blaine tai Cali Girl Blaine) takaisin sillä Fashionistas-sarjassa on vain kaksi miestä.

Raquelle: Kun "Fashion Fever"-sarjaa laajennettiin vuonna 2007, yhtenä uutena neitosena oli Raquelle. Hän on oikeastaan Barbien 'frenemy' eli ystävä ja vihollinen yhtä aikaa. Hän on aasialaisamerikkalainen sekä Ryanin kaksoisisko.

Ryan: Ryan on aivan uusi hahmo Fashionistas-sarjassa ja hän tuli myyntiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, syrjäyttäen tummahiuksisen Kenin. Ryan on Raquellen kaksoisveli.

Lisäksi on olemassa sisar-sarja S.I.S. eli "So In Style", joka pitää sisällään ainoastaan afroamerikkalaisia nukkeja. Sarja on ollut suosittu Amerikassa mutta sitä ei liiemmin tunneta muualla maailmassa. Sarjaan kuuluu: Grace, Kara, Trichelle, Chandra, Darren ja Marisa. Marisa on ensimmäinen latino-nukke tässä sarjassa.

Jos jotakuta kiinnostaa lukea lisää niin Barbie wikistä sekä wikipedian Barbie-sivuilta löytyy virallisempaa tietoa nukeista jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti