maanantai 26. lokakuuta 2020

super Mario bros.

Epämääräinen otsikko ja mitä se kätkee sisäänsä? Muutama vuosi sitten (2017) Mattel sai loistoidean ja alkoi julkaista Barbien vaatesettejä tietyillä hahmoilla, näitä hahmoja ovat olleet ainakin Hello Kitty, Halinallet, DC Comics, Paavo Pesusieni, Teen titans Go!, Tehotytöt, Looney Tunes, Ihmenainen, Itse ilkimys/Kätyrit, Ipanat, Puma, Tokyo 2020, Toy Story 4 ja Super Mario. (Jos nyt unohdin jonkun niin vaikeuksia oli muistaa nämäkin). 

Vaikka ajatuksena tämä on aivan mahtava niin todellisuudessa kävikin niin että kun ensimmäisenä julkaistiin nuo Hello Kitty setit niin täällä taka Euroopassa ei sitten muita nähtykkään. Hello Kitty kun ei ole täällä mitään muuta kuin lasten juttu niin ne ei suurta intoa herättäneet eikä niitä osteltu. 

Mikä sitten aiheutti sen että kaupoissa joko katsottiin että tätä tuotetta on jo hyllyssä eli ei tarvise tilata lisää tai eihän näitä kukaan osta ei tilata enää uutta satsia kun edellisetkin jäi nurkkiin pölyttymään. Edelleen täällä joissakin kaupoissa on myynnissä niitä jo 2018 julkaistuja Hello Kittyjä eikä ne vaan myy. 

Alkuunsa näitä asusettejä vaivasi Mattelin tyyppivika eli ideaköyhyys, nämä asut tehtiin samoilla kaavoilla muiden vaatteiden kanssa ainoa erona se että näissä oli käytetty kulloinkin kyseessä olevaan hahmoon liittyvää kangasta, joten ehkä sekin oli syynä huonoon myyntiin(?). Ja yleisesti ottaen suuri vika Mattelin vaatepakkauksissa on se että ne herättää aika usein mielessäni kysymyksen: "Mikä on se tilanne jossa, joku tätä asua käyttäisi?"

Aiemmin mainitut syyt johti siihen että suurin osa näistä jäi Suomessa julkaisematta ja keräilijät/harrastajat joutui tilailemaan näitä jenkeistä tai mistä halvimmalla sai. 

Pieni bonus huomautus myös Steffi Love nukkeja on julkaistu sekä Hello Kitty että Paavo Pesusieni teemoilla.

Itselleni ne tärkeimmät näistä oli DC Comics, Paavo Pesusieni ja Super Mario. Toki myös tehotytöissä, looney tunesissa, itse ilkimyksissä, pumassa ja halinalleissa oli joitain kivoja juttuja mutta noista tärkeimmistä halusin koko sarjat. Joskin se jäi sitten haluamis asteelle. 

Miksi Super Mario sitten on mulle niin tärkeä? 

Elämäni ensimmäinen pelikonsoli oli aikoinaan 8-bittinen Nintendo ja sen mukana tuli Super Mario Bros. Sittemmin Super Mario Bros. 3, Yoshi's Cookies, Mario Kart: Double Dash ja parikin Mario Partya ovat tulleet tutuiksi. Ja jaetaanhan me Marion kanssa sama syntymävuosi 1985 (ensimmäinen Super Mario Bros. julkaistiin silloin Japanissa). 

Toki myönnän että en ole maailman suurin Mario fani en ole pelannut kaikkia mahdollisia pelejä mutta kun voi yhdistää kaksi suosikkiaan Barbie ja Super Mario niin olin myyty.

Ensimmäinen Super Mario sarja julkaistiin 2018.

Tähän ensimmäiseen Super Mario fashion sarjaan kuului kolme asusettiä sekä neljä yläosaa. Marion lisäksi vaatteissa loistivat myös Yoshi ja prinsessa Peach. Asusteista oli mukana yhteensä 6, laukku, aurinkolasit, kaulakoru ja kolme rannerengasta, nämä olivat yksi värisiä ja olisivat voineet olla mistä tahansa Barbien setistä peräisin.

Vaivalla ja ystäväni Elzan avustuksella sain kuitenkin Super Mariot kerättyä ja olen siitä oikeasti ylpeä ja onnellinen. Yhden vaateseteistä tilasin Jenkeistä, yläosat löytyi eripuolilta Tallinnaa ja kaksi viimeistä settiä aiemmin mainittu Elza toi Saksasta.

Kun Mattel oli saanut ikäänkuin pään auki näiden teemallisten asusettien kanssa, se on jatkanut niiden julkaisia tähän päivään asti. Ja vaikka muut teemat ovat ilmestyneet tippottaen niin Hello Kittya on saatu aina ovelasti muiden sekaan livautettuna ja jatkuvalla syötöllä. 

Vuonna 2020 Mattel otti Puma settien myötä käyttöön uuden systeemin ja ilmoittivat julkaisevansa Hello Kitty, Kätyrit ja Super Mario asusettejä. Uudessa systeemissä perussettien (asu ja 2 asustetta) lisäksi julkaistaan deluxe asusettejä, jotka sisältävät asun ja 6 asustetta.
Näitä julkaistaessa Mattel teki vinkeästi ja julkaisi ensin kuvat alla olevista deluxe seteistä. Itse löysin vahingossa kuvat noista perusseteistä erään Japanilaiskaupan sivuilta, josta muuten tilasin nämä kaikki settit ettei jää saamatta.
Näissä kahdeksassa setissä vaatteiden lisäksi oli kiinnitetty huomiota myös asusteisiin, settien asusteet on Super Mario aiheisia ja korutkin oli valittu niin että ne sopivat teemaan. 

Näin kuvista tarkasteltuna sanoisin että tuo punainen hame on vähän liian samanlainen kuin kaikki muut mattelin trikoohameet mutta muuten olen innoissani. Samoin kuin siitä että mukana on myös kenkiä, toivon että ne on laitettu pakkauksiin silmällä pitäen Barbien kaikkia jalkatyypejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti