maanantai 10. elokuuta 2020

spice up your life!

Spice Girls oli 90-luvun suosituin yhtye, eikä se ollut vain yhtye se oli ilmiö... isolla I:llä. Spice Girls se juttu, joka on varmasti kirjoitettu monen 90-luvun nuoren sydämeen. 

Vaikka jos rehellisesti puhutaan niin eihän Spaissareilla ihan hirveästi niitä lauluja ollut, jos vertaa vaikka ABBAan, joka julkaisi 8 albumia uransa aikana, niin siihen nähden spaissareiden 2 albumia oli aika vähän. Tiedän kyllä että yhtye julkaisi 3 albumia yhteensä mutta en laske viimeistä Forever-albumia mukaan, koska suurin osa ysärifaneista ei enää ollut spaissarifani kun se julkaistiin 2000, plus sillä ei ole Geriä eli sitä ei vaan voi laskea.
Kuvahaun tulos: spice girls albums"Kuvahaun tulos: spice girls albums"
Miksi spaissarit oli niin juttu? Suurin syy on varmaan se musiikki, koska biisejä oli "vain" parisenkymmentä niin fanit osasi ne kaikki ulkoa ja koska yhtyeessä oli 5 erilaista persoonaa jokaisen kuuntelijan oli helppo samaistua johonkuhun heistä. Lisäksi syynä oli tietenkin fanituotteet... julisteet, paidat, pepsitölkit, kamerat, koulutarvikkeet, edelleen maailman parhaat tikkarit, sipsit, suklaa, hajuvedet, elokuva, konsertti-VHS:t ja nuket!

NUKET!

Nyt päästää itse asiaan ja siihen miksi koko alun vuodatus. Koska tämä on nukkeblogi, niin nyt puhutaan nukeista. Nukkesarjoja oli yhteensä 11, yhdeksän niistä oli galoob/hasbron ja 2 street life limited/toymax incin valmistamia. Lisäksi muistan nähneeni ainakin yhden feikki sarjan, jossa nuket oli hyvinkin petran näköisiä, ja näitä nukkeja myytiin kai vain Espanjassa. Spaissarinuket on ehkä eeppisintä maailmassa, ei ehkä siksi että ne olisi kovin näköisiä vaan muista syistä ja niitä syitä on monia.

Vaatteet
Koska yhtyeessä oli viisi maustetyttöä niin myös nukkeja oli jokaisessa sarjassa viisi (siihen asti kunnes Geri lähti) ja jokainen näistä sarjoista kopio hyvinkin tarkasti Spaissareidet tyylejä.

 Ja vaikka vaatteet eivät välttämättä ole ihan yks-yhteen spaissareiden vaateiden kanssa niin ne kuitenkin vangitsivat sen henkilön persoonan, josta nukke oli tehty.
Kuvahaun tulos: baby spice doll"
Aiheeseen liittyvä kuva
Aiheeseen liittyvä kuvaEmma Bunton insists the Spice Girls were 'sexy but not sexual'
Esim. Baby Spice Emmalla ei ehkä koskaan ollut tällaista mekkoa pinkkinä mutta ainakin sinisenä ja violettinä kyllä, joten koska pinkki oli hänen the värinsä niin on täysin perusteltua miksi nukella on tällainen asu.
Kengät
Aikanaan oli jopa kymppiuutisissa asti juttua siitä miten Spice Girls sai nuoretkin tytöt kulkemaan korkeapohjaisilla kengillä ja pahimmassa tapauksessa nyrjäyttämään nilkansa. Siksi kengät ovatkin tärkeä osa Spice Girls-nukkejakin, ne taisivat olla ensimmäiset nuket, joilla oli huimaavan korkeat pohjat kengissään.
Kuvahaun tulos haulle spice girls shoesHow to make and find shoes for your dolls !
Oikeastaan on hauskaa tutkia noita nukkea sillä monet eeppiset kengät ovat saaneet miniatyyri muodon näiden nukkejen jaloissa. Mainitsemisen arvoisia ovat Gerin union jack-saappaat, Mel C.n lenkkarit ja Mel B:n seepra-saappaat.

Hiukset
Spaissarit oli tavallaan hyvässä (ja pahassa) rooliensa orjia ja heidän hiuksistaan tuli osa tätä roolia, oikeastaan yhtä tärkeä osa kuin vaatteetkin. Emman saparot, Gerin punaisen-oranssit hiukset, Mel B:n afro, Mel C:n päälaki poninhäntä ja Victorian keskijakaus olivat yksi asia lisää, joka heihin aina yhdistettiin. Tietenkin ajan myötä spaissarit muuttivat hiustyylejään ja toki tämä näkyi myös nukeissa, Sporty Mel C:lle tuli punainen raita, Posh Victorian hiukset lyhenivät aivan kuin esikuvallaan ja...
Kuvahaun tulos: scary spice doll"
Scary Mel B sai sarvensa.
Tatuoinnit
Niin, koska kyseessä oli 90-luvun modernit nuoret naiset niin tyttövoima jylläsi ja tatuoinnit yleistyivät. Muistan että Madame Tussaudin ihmiset raivostuivat aikanaan Mel C:lle kun hän kävi ottamassa uuden tatuoinnin juuri kun häntä esittävä vahanukke oli valmis. Mutta myös siis Spice Girls muotinukeilla oli tatuoinnit, ja ne lisääntyivät sitä mukaan kun tytöt itse kävivät ottamassa uusia.
Kuvahaun tulos haulle melanie C tattoos
Aiheeseen liittyvä kuva
Lisätarvikkeet
Nautin erityisesti siitä että Spice Girls nuket nauravat itse itselleen. Siinä missä kaikki fanit halusit Spaissaripaidan, nuken tai lehden niin näillä nukeillakin oli ne.
Kuvahaun tulos haulle spice girls mini dolls
Ensimmäisen Girl Power!-sarjan Gerillä oli mukanaan official Spice Girls-kirja, seuraavan sarjan nukeilla oli jokaisella oma mininukkeversio itsestään ja yhden myöhäisemmän sarjan nukeilla oli jokaisella spaissari-fanipaita mukanaan. 

Tässä vielä nuo viralliset sarjat:
Girl power!
On tour 
-mainittakoon että nämä kaksi oli ne ainoat sarjat, joita myytiin myös Suomessa.
Concert collection
Spice world superstar collection
Spice it up!
On stage collection (ensimmäinen ilman Geri nukkea)
Spice it up! "refreshed"
Viva forever with music video
Viva forever with sprites
My first singing spice girl
My new talking spice girl

Tämän enempää en näin aio jauhaa vaan esittelen seuraavaksi oman Spice Girls nukke kokoelmani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti