keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

je couds mes habits de poupées.

Tää on ensimmäinen kirja-arvostelu jonka kirjoitan joten teen varmaan kaiken väärin mutta aina kannattaa yrittää. 

Joskus (taisi olla viime vuonna) huomasin että Briteissä on julkaistu kirja I can make dolls' clothes (kirj. Georgia Vaux & Louise Scott-smith) ja kun katselin kirjan kuvia niin innostuin tästä opuksesta. Tokihan netti on täynnä nukenvaate ohjeita mutta kun ei itse omista tulostinta niin ne on vähän kiven takana.
No niin, tämä kirja sitten unohtui kun se oli aika kovan hintainen postikuluineen tilata ja ajattelin että joskus sitten. Se joskus osui kohdalle pari lauantaita sitten kun googlailin vintagemekon kaavaa ja törmäsin sattumalta tämän kirjan suomenkieliseen versioon. Viikon mietin ja tilasin. Riemu oli suuri kun kirja postilaatikosta tipahti, se oli kaikkea sitä mitä toivoinkin.
Kirjassa on paljon kuvia, jotka inspiroi ompelemaan ja kokeilemaan erilaisia tapoja. Parasta kuvissa on varmaan se että vaatteet on tehty kivoista retrokankaista ja nuket on halpoja tai vintage klooneja ei siis oikeita Barbieta vaikka suomenkielinen nimi helpot ja nopeat barbinvaatteet tuohon mattelin neitiin viittaakin. Tosin suomenkielessä nimitys barbi käsittää alleen kaikki n.30  senttiset muotinuket.
Kirja on tarkoitettu pienille, nuorille tytöille mutta kyllä isolla, vanhalla sedälläkin on oikeus innostua tästä. Kuvat on selkeitä, ohjeet superhelppoja ja kaavat tarpeeksi istuvia. Vaatteissa on ihastuttava bohohenki 60- ja 70-lukujen tyylistä. Kaiken kaikkiaan kirjassa on ohjeet 2 mekkoon, 2 takkiin, 2 hameeseen, 2 laukkuun ja toppiin, mutta näistä ohjeista saa irti mitä vain haluaa kunhan käyttää mielikuvitusta. 
Jokaisen vaatteen kohdalta löytyy lista tarvittavista materiaaleista sekä kaava ja askel askeleelta etenevä työohjeistus. Kirjan lopussa on vielä vinkkejä miten vaatteita voi muokata. Ainoana miinuksena (huomatkaa ammattilaisen nurina) näen sen että vaatteiden saumat huolitellaan liimalla tai värittömällä kynsilakalla, itse en siihen taipunut vaan käytin silitettävää tukikangasta ja sekin toimi, jatkossa teen käänteet. 

Summa summarum mielestäni oikein onnistunut kirja ja aion ihan varmasti ommella kaikki vaatteet uudestaan monta kertaa erilaisista kankaista sekä muokata kaavoja esim. hapsuliiviksi ja a-linjaisiksi housuiksi.
Arvosanaksi annan 10+
Tässä minun näkemys vaatteista ja ne on tehty ihan ohjeiden mukaan, paitsi että käytin silitettävää tukikangasta ja ompelukonetta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti