maanantai 25. tammikuuta 2016

saako tästä enää (huone)kalua?

Olen nukkekerääjä/-harrastaja ja osaan hyväksyä sen tosi asian että Barbie on maailman tunnetuin muovinainen. Kuitenkin tässä keräilyssä on pari asiaa jotka ärsyttää, ne ovat pinkkeys ja muovisuus.

Barbien huonekalut tms ovat kovin ihastuttavia mutta ne on melkein poikkeuksetta pinkkejä tai pinkki/joku muu väri yhdistelmiä. Toki pinkkiä saa ja pitää olla jokaisen elämässä mutta en vain osaa ajatella että Barbie, parikymppinen nuori nainen eläisin pinkin, vaaleanpunaisen, B-kirjainten ja oman silhuettinsa ympäröimänä. Ilman vahvaa lääkitystä...

Onneksi huonekaluja voi muokata maalilla ja kankailla, itse en ole vielä maaleihin tarttunut mutta kankaisiin kyllä. Nyt näytänkin pari muokkaamaani nukketalon juttua.

Toissa vuonna ostin ekotorilta Ikean nukketalo huonekalusetin sohvan, joka yllätys yllätys oli vaaleanpunainen. 
Aikansa annoin sohvan olla alkuperäisessa asussaan ennenkuin aloin suureen urakkaan ja ompelin sohvaan uuden päällisen.
Valitsin sohvapäälliseksi töistä kuljettamani vakosamettimaisen kankaan jota oli reilu pala ja jollain tavalla ehkä itsekin himoitsen tuollaista sohvaa.
Ompelin päällisen lisäksi sohvaan ylimääräisen irrallisen istuin osan ja stailasin sen sävyyn sopivilla pikku tyynyillä. Täytyy sanoa että itse olin tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Ostin viime viikolla Barbien sohvan ja sekin joutui syynäyksen alle... ompelenko siihen päällisen?
Päätin että kyllä. Eilen sitten etsin kankaita jotka voisi sopia tähän sohvaan.
Sohvan mukana tullut retropeitto pakotti siihen että sohvan kankaan on oltava retroa... Tosin eipä mulle muita kankaita kai olekkaan :D.
Loppujen lopuksi valitsin näistä kankaista tuon ruskeapohjaisen 60-70-lukuisen teryleeni eli crimplene kankaan, koska sohvan hopeiset osat henkii samaa aikaa.
Ja tältä se sitten näyttää valmiina. Muutamia ompelullisia ongelmakohtia tuossa on mutta ei niitä sitten edes huomaa kun siinä on nuket päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti