perjantai 15. tammikuuta 2016

nukkeostoksilla Berliinissä.

Berliini on alueena valtava joten siellä riittää paikkoja, joista nukkeja voi ostaa. Itse olin fiksu/tyhmä ja stalkkasin erästä Saksalaista nukkekerääjää, joten tiesin etukäteen muutamista alennuksista ja tarjonnasta. Joskin hän ei ole Berliinistä ja yllätyksekseni huomasin että tarjonta poikkeaa Berliinin ja muiden kaupunkien välillä.

Tässä kuitenkin listaa niistä kaupoista, joissa käytiin ja joista nukkeja ostin.
Real: Saksan "prisma" yllättävän hyvä nukkevalikoima, asusteissa ei. Täältä enimmäkseen nukkeja ostin sillä täällä oli hurjat alet.
Toys'r'us: Toys'r'usista kuvittelin löytäväni uusia asusteita ja fashionistoja mutta kumpaakaan ei ollut, hinnat huomattavasti halvemmat kuin Suomessa tai muualla Berliinissä.
Spiele max: Yllättävän suppea ja kallis, fashionistoja oli tarjouksessa mutta ei uusia lainkaan.
myToys: Tämäkin tuotti pettymyksen, isoja kauppoja mutta vähän ostettavaa. Kahdessa käytiin ja toisessa oli hauskasti myynnissa vain kahta fashionistaa Barbie ja Raquelle.
Karlstad, KaDeWe ja Galeria Kaufhof: Isot ostoskeskukset tarjoaa nukkeja sekä asusteita, ne ovat samanhintaisia kuin muuallakin eli niissä ei ole samanlaista isojen ostoskeskusten lisää kuin Suomessa. Joitakin edullisia tarjouksia.
Tk Maxx:Tk Maxxit on jänniä kauppoja ja niistä voi löytää superkivoja ja -halpoja löytöjä. Itse löysin sieltä Barbien pyörän neljällä eurolla ja toisessa ko kaupassa pyörittelin Barbie collectorsin Malibu Barbieta joka olisi  maksanut 15 euroa.

Saksassa kannatta muistaa että se on Steffi Loven kotimaa, joten niitä tuotteita saa siellä hyvinkin edullisesti ja Steffin jutut on aina kivaa vaihtelua Barbie tuotteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti