keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

tänään luettua.

Ihan pakko laittaa lainauksia tänne sillä Kotivinkissä 5/14 on loistava Olga Temosen kolumni "Sirot ja elegantit", joka sivuaa barbeja sekä muita nukkeja.
~*~
"...Ensimmäiset Barbiet järkyttivät aikoinaan mollamaijoihin tottuneita vanhempia. Wikipedian mukaan "Barbie-nukkea on kritisoitu muun muassa liiasta povekkuudesta ja laihuudesta. Vuonna 1998 markkinoille tuotiinkin uusi vartalo, jossa Barbien  rintoja oli pienennetty sekä lantiota että vyötäröä levennetty."
 Nyt kun kilpailijat ovat lyöneet ulkonäössä nukkeveteraanin laudalta, on aikansa rohkeasta edelläkävijästä tullut siveä ja vähän vanhanaikainen.
 Ostimme Tuukan kanssa viime kesänä Helgalle syntymäpäivälahjaksi Barbie-nuken. Joku toinen toi Monster High-nuken. Tuukan mielestä Monster High näytti Sofi Oksaselle ja Barbie lätkävaimolta. Ajat muuttuvat. Ne venäläiset koristenuket olivat kuin suoraan Niskavuorelta.

Ainoan uuden kulman vanhaan Barbie-nukkeen ovat tuoneet videot, missä blondi seikkailee ystäviensä kanssa eri rooleissa. Animaatiot ovat ruokottoman tönkköjä, mutta eipä se kohdeyleisöä häiritse. Videot ovat pelastaneet Barbien. Niissä Barbie voi olla hauska ja nykyaikainen sekä pistää kampoihin kaiken maailman vampyyrinukeille."
~*~


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti