torstai 16. marraskuuta 2023

extra extra read all about it!

Barbie Extra on Mattel uusi nukkesarja, joka on osin jo ennakkotilattavissa ainakin Usassa ja Kanadassa. Sarja sisältää yhteensä 5 nukkea, josta näin alkuun julkaistaan kolme ja kaksi näkee päivän valon sitten vähän myöhemmin. 

Tässä postauksessa aion katsoa läpi kaikki nämä nuket, siis omasta näkökulmastani, haluanko vai en, mitkä on nukkejen plussa ja miinukset? 

Tämä Extra-sarja on vähän kuin 2020-luvun Barbie Style tai leikkilinjan BMR1959,  ja itse näkisin että tämä sarja on myös Mattelin vastaisku LOL-nukeille. Ehkä mattel on saanut niistä innoituksensa, ehkä ei... 
Tässä ensimmäisessä erässä nukkeja julkaistaan siis kolme, näistä kaksi on original vartaloisia ja yksi curvy. Jossain vaiheessa on siis tulossa kaksi lisää. Kuva niistä löytyy täältä. Nuket on puettu katumuotisiin vaatteisiin (pyh) ja niillä on mukana paljon asusteita ja lemmikit.

Kun näin näistä ensimmäisen kerran kuvat ajattelin että: "Voi, plääh! Onpas taas yritetty liikaa." 
Mutta mitä kauemmin oon näitä kuvia nähnyt, niin olen alkanut tykästyä näihin tai suurimpaan osaan näistä. Jokaisessa on jotain kivaa mutta yleiskatsauksena: plussaa on se että näissä on käytetty suljetun suun kasvomuotteja ja siitä että nää on nivelletty, miinuksena huomaisin että nää on tyylillisesti aika sillisalaattia, näiden hiukset on luonnottoman pitkät ja näiden lemmikit(!).

Jotenkin nää on aika "hahmomaiset" (huomasin muuten että näillä on nimet) ja ymmärtäisin nää liittyisi johonkin uuteen Barbie Extra web-sarjaan. Semmonen sitcom tyylinen, teineille suunnattu sarja ois loistava. Siis jotain huomattavasti fiksumpaa kuin Barbie life in dreamhouse.

Mutta katsotaampa näitä yksilöinä.

#1 Barbie Extra Swag Chick Nikki doll
Onkin hyvä aloittaa tällä Nikkillä, hän on ainut jota en halua tästä sarjasta (olen pahoillani). Nukella on kyllä tosi siisti tukka, pidän sen kengistä ja sukista sekä noista alusvaatehenkisistä vaatteista. Mutta tuo liikaa käytetty kasvomuotti ja kokonaisuus ei liikauta mua. Eli lompakkoni ei avaudu tälle. 

#2 Barbie Extra Pinkalicious doll


Myös tästä Barbiesta ajattelin pitkään että: hyi, en hanki. Mutta sitten näin tän kokonaisuuden ilman aurinkolaseja, ja olinkin sillein: hei tää onkin aika kaunis nukke. Pidän erityisesti noista koruista, farkuista ja siipisaappaista. Toki suljetun suun Millie kasvomuotti on aivan ylikäytetty, mutta onneksi Mattel päätti käyttää tässä nukessa juuri sitä sen perusmuotin sijaan. Tuo lemmikkiporsas on jotenkin niin... mit vit Mattel. 
#3 Barbie Extra Candy Queen Lea doll
Sitten tämä numero 3 eli Lea. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin jos tämä nukke olisi original vartaloinen en olisi edes kahta kertaa katsonut tätä, mutta koska se on curvy aion sen hankkia. Tästä voisi aloittaa keskustelun pidänkö siitä vain koska se on curvy ja vastaus on kyllä, mielestäni tämä nukke on koko sarjan ehkä kauhein nukke mutta silti. Nuken sellofaanimekko on mielestäni koko sarjan rumin vaate, eikä tuo jo 50 000 kertaa nähty laukku tai yhdet valkoiset tennarit lisää auta asiaa, kasvomuottikin ylikäytety Mbili. Nuken tukkakin on aika plääh, ja sinne on sekaan laitettu lameita *huoh* 

Mutta nivellettyjä curvyja ei ole koskaan liikaa ja en vieläkään ole ihan päässyt mukaan ajatukseen "osta kymmenen samaa nukkea vain vartaloiden takia" koska Suomessa nuket on kalliita.

Tuosta päästäänkin siihen että nukkejen hinta pyörii siinä 30€:n hujakoilla, katselin vähän ympäriinsä niin Saksassa nämä on 29.99€ ja muualla Euroopassa yli sen. Jenkkien tai Kanadan hinnoista en tiedä mutta luulen että se ylittää tullirajan.

Mitä noihin kahteen vielä julkistamattomaan nukkeen tulee niin niistä oon eniten innoissani, toki curvy nukke on vähän tylsähkö mutta silti. 

#4 Zippered Bomber Jacket with 2 Pet Kittens
Tästä nukesta olin aika innoissani kun näin että tällainen julkaistaan, pieni pettymys on toki se että tälläkin nukella on lättäjalat mutta siihen on alettu jo tottua ettei Mattel vahingossakaan anna meille korkokenkä jalkaisia curvyja. Tykkään nuken tyylistä ja on erityisen hienoa että nuken takki on vuoritettu. Nuken tukka on tylsä ja pidänkin itse enemmän nukeista, joilla on perusvärinen tukka, johtuen ehkä siitä että näitä shokkivärisiä hiuksia on alkanut tulla ihan liikaa. 

Olisin toivonut edes toinen näistä curvyista olisi ollut korkokenkäjalkainen eli pieni pettymys sekin, mutta kaiken kaikkiaan pidän näistä.

#5 Long-Fringe Denim Jacket with Pet Puppy with Rainbow Braids
Tätä nukkea nro 5 odotin näistä eniten sillä tämä on ensimmäisen sarjan nukeista kaunein. Pidän myös nuken tyylistä erityisen paljon, ehkä olen ollut jonkin asteinen ghettomama edellisessä elämässäni. Lisäksi olen aivan rakastunut hapsullisiin takkeihin vaikka en ikinä itse sellaiseen pukeutuisi.
#6 Periwinkle Hair
Tämä nro 6 oli toisen aallon ensimmäinen nukke, jälleen suljetun suun Millie eli se perus Barbie. Pidän tän nuken hiusväristä kyllä (violetti on mun lempiväri) mutta vaikka nukella on kiva tyylikin niin en silti aijo nukkea hankkia. Kun näin tämän nuken kiinnitin heti huomioni siihen että nukella on Fashionistas 2013 ajoilta olevat kengät ja mietin miksi? Eikö voisi jo saada jotain uutta...

#7 Pigtails With Bobble Hair Ties
Kuten arvata saattaa yksi curvy lisää kokoelmiini eli pakko saada. Joskin taas olin hieman pettynyt että tällekin on laitettu saman mallinen vartalo kuin kaikilla muillakin on. Mutta vaikka marmatan niin olen tyytyväinen että tämän nuken myötä saatiin uudet kengät curvyille. Nuken tyyli on kiva mutta röyhelöä on liikaa ja tuo neonvihreä turkispuuhka on vähän yli.

#8 Blonde with Pigtails
Pidän kovasti siitä että näillä nukeilla on riittänyt kasvovariaatioita, jokainen numeroitu nukke on omannäköisensä (paitsi Barbiet) ja kierrätyskasvomuotit on sitten noissa seteissä, jotka ei välttämättä ole niin pakko saada. Tosin ei tämäkään ole mulle pakko saada vaikka nukke onkin nätti ja sen tyyli ihan kiva. Paras osuus on tuo takki.

#9 Blue Coat in Rainbow Dress
Jo promokuvien jälkeen oli ihan myyty tästä nukesta, vaikka muut valittaakin siitä että nuken takin väri vaihtui ja tukka lyheni lopulliseen tuotteeseen niin mua se ei haittaa, oikeastaan tykkään enemmän siitä että nukella on "normaalin" mittaiset hiukset ja totta sekin että senttikin lisää tuota kamalaa tukkakuitua on liikaa. Nukke on curvy vaikka sekään ei ollut ihan selvä ensi kuvien jälkeen. 

#10 Pink Braids
Deluxe '21
Vanity with Doll
Extra 5-Doll set 1
#11 Oversized Tee & Leggings
#12 Floral 2-Piece Fashion
#13 Basketball Jersey Dress
Extra Fashion packs
Extra Car
#14 Pink 2-Piece Outfit & Sparkly Jacket
#15 Metallic Jacket and Matching Skirt
Deluxe '22
Extra Fancy -Pink Dress
Extra Fancy -Flower Print
Extra Fancy -Teddy Bear Print
Extra Fashion packs

#16 Extra Blonde Bandana
#17 Extra in Leopard Blue
#18 Extra with Racecar Jacket
Extra 5-Doll set 2
#Extra doll 19
#Extra doll 20
Extra car 2nd edition

Barbie Extra Beach (oik. protonukke)
Barbie Extra Desert
Barbie Extra Snow (oik. protonukke)
Barbie Extra Safari
Ken Extra Beach

Ja näin Barbie Extra-sarja näki loppunsa 2023

Barbie Extra Minis
1,2,3,4
Extra Mini Playset with Doll
5,6,7,8

9,10
Barbie Extra Minis Boutique playset with doll
Barbie Extra Minis Snow
Barbie Extra Minis Desert
Barbie Extra Minis Beach
Barbie Extra Minis Safari

Huomioikaa että seuraavilta Extra minis nukeilta puuttuu nivelet täysin... Toivotaan että Mattel ei tee samaa virhettä myös normaalikokoisten Extrojen kanssa.

Barbie Extra mini minis


Barbie Extra Mini Minis Tour Bus
Barbie Extra Mini Minis Fly Jet
Barbie Extra Mini Minis 5-pack

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti